top of page

#1.5 ACTION! 📸

Bijgewerkt op: 3 mrt. 2020

Interieur fotografie

Afgelopen zaterdag ben ik naar Leeuwarden gereden om het interieur te fotograferen van Karin. Ik heb hier erg veel geleerd en ben zeker tevreden met het resultaat. Binnenkort zal ik mijn eindwerkstuk ‘Binnen kijken bij Karin’ uploaden op mijn website onder Online content creator > Portfolio > Binnen kijken bij Karin.


Resultaat


Karin woont in een rijtjeshuis in Leeuwarden. Omdat het huis een redelijk kleine woonkamer heeft was het lastiger om de verschillende ‘onderdelen’ te fotograferen. Hiervoor heb ik mij in alle hoekjes gewurmd in de gekste posities.. Door de posities en veel bewegen heb ik uit de hand gefotografeerd in plaats van met een statief. De woonkamer heeft aan beide kanten een groot raam. Hierdoor is er aan die kanten van de woonkamer veel licht en / of tegenlicht. In het midden van de woonkamer was het dus veel donkerder. Ik heb op deze foto’s de iso hoger gezet wat resulteert dat er ruis in de foto’s te zien is.


Conclusie


Met het resultaat hoe ik de verschillende ruimtes in haar woonkamer en slaapkamer heb kunnen fotograferen ben ik erg blij. Toen ik thuis na het selecteren van de foto’s erachter kwam dat er in sommige ruis zichtbaar is heb ik direct thuis geoefend hiermee. Mijn conclusie is dat ik de sluitertijd langer kan zetten zodat hij meer licht opvangt, de iso kan hierdoor lager. Ook zou ik kunnen werken met lampen of een flitser want het is toch een soort ‘studio fotografie’. Aankomende zaterdag ga ik het gave interieur van Nina fotograferen. Hier ga ik mij conclusie direct toepassen en hoop ik op verbetering. Aankomende zaterdag zal ik jullie weer meenemen achter de schermen in mijn instastory’s. https://instagram.com/mirrevaneijsden?igshid=ytgbe6sownke . Ook kan je deze dan later weer terug vinden in mijn highlights onder het kopje: ‘o c c’.


Zaterdag avond..


Na de hele middag fotograferen in Leeuwarden ben ik ‘s avonds samen met Silke doorgereden naar het dorpje Lemele. Jullie vragen je nu vast af wat Silke en ik daar te zoeken hebben op een zaterdag avond. Hier zit namelijk het uitgaansgelegenheid ‘Zaaldijk’. Dit is een discotheek waar regelmatig bekende artiesten optreden. Nu zijn we die avond niet zelf op stap geweest... maar hebben we meegelopen met de fotografe van Zaaldijk. Dit is namelijk een vriendin van mij, Lissy Stam.Ik heb gevraagd of Silke een avond mee zou mogen lopen voor haar project voor coaching. Het antwoord hierop was ja en neem een camera met een flitser mee. Dit hebben Silke en ik natuurlijk geregeld. Om 23:00 zijn we de zalen in gegaan om de mensen te fotograferen. Iedereen wil dit natuurlijk want ze zijn de volgende dag terug te vinden op de website van Zaaldijk. Hierna hebben we deze foto’s geëdit in het programma Lightroom. Rond 01:00 kwam Josylvio optreden. Hier hebben wij op het podium foto’s gemaakt van het optreden. Vervolgens hebben we bij de snackbar in het pand wat eten gehaald en hebben we de laatste foto’s nog geëdit. Uiteindelijk zijn we terug naar mijn huis gereden en lagen we om 04:00 in bed. Het was een pittige avond maar we hebben veel geleerd en vooral ook veel plezier gehad.


Silke heeft heel erg haar best gedaan waar super gave resultaten uit kwamen. De content creator van Zaaldijk stelde zelfs voor dat ze haar foto’s ook door mocht mailen voor op de site. Ook ik heb van deze avond / nacht erg veel geleerd. Deze fotografie is totaal iets anders als interieur fotografie. Ik had nog nooit met een flitser op de camera gefotografeerd, dit vond ik een heel gaaf resultaat. Ook heb ik nog veel bijgeleerd over de nabewerking in Lightroom en Photoshop.

Zoals jullie misschien al gezien hadden hebben wij jullie deze avond ook meegenomen in onze instastory’s. Heb je deze nou gemist en wil je ze toch nog heel graag terug zien? Je kan ze vinden op mijn Instagram @mirrevaneijsden onder de highlight: ‘o c c’.


Liefs Mirre 🧡

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page