top of page

#2.6 'Babe, you got this!'

Bijgewerkt op: 3 mrt. 2020


Daar is hij dan eindelijk! In deze blog neem ik jullie mee door mijn beleving van het boek en werkboek van ‘Babe, you got this’. Ik heb het boek in de periode gelezen van het opstarten van mijn eigen bedrijf en daar een aantal opdrachten bij gemaakt uit het werkboek. Deze zal ik ook toelichten in de blog. 


‘’Van meisje met dromen naar vrouw met succes.’’Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. En al die successen worden continu gedeeld via Facebook en Instagram. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ik al die successen bereiken? Die dijk van een carrière én een fantastisch privéleven? Het schiet maar niet op. Wij, Emelie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, zelf aan het begin van haar carrière) kennen jouw vragen. Voor Babe, you got this vroegen we meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoeblijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden? 240pagina’s inspiratie voor jouw weg naar succes. Babe, you got this!


Hieronder heb ik een aantal quotes geschreven die uit het boek komen en mij persoonlijk erg aanspraken:


‘’Doe je ding en maak je vooral niet te veel zorgen over wat anderen van je vinden’’ - Milou Verbeke


‘’Je weet pas of je ergens goed in bent als je er 10.000 uur in gestoken hebt.’’ - Madeleine van Schendel


‘’Ergens tevreden gaan zitten zijn, zonder dat we het gevoel hebben uitgedaagd te worden, daar doen we niet aan. Dan krijgen we straks nog een bore-out.’’ - Emelie Sobels


‘’You can have it all. But you can’t have it all at the same time.’’ - Whitney Cummings


Het boek neemt je mee door je mindset, focussen op datgene waar jij gelukkig van wordt, keuzes, doelen stellen en bereiken, beïnvloeding, social media, plannen, beslissingen nemen, jezelf laten zien, opgeven, reflecteren, in jezelf geloven, voorbereiding, kracht van kwetsbaarheid, verwachtingen, brood op de plank, geduld en vertrouwen. Er staan talloze adviezen in van 23 girlbosses. Deze adviezen kun je goed gebruiken in het maken van de opdrachten uit het werkboek. De bedoeling van het werkboek is dat je de informatie toe gaat passen, helemaal in jezelf gaat en alles op gaat schrijven. Ook staan er opdrachten in het werkboek die je moet uitvoeren, bijvoorbeeld: Laat je telefoon deze week een paar keer thuis als je de deur uit gaat voor een boodschap, een afspraak of een bezoekje aan de gym. Hierna moet je gaan reflecteren hoe dit is verlopen. Het doel van je gedachten op papier zetten is dat je volledig eerlijk bent tegen jezelf, je creëert helderheid van de situatie waar je in zit. Je woorden krijgen meer betekenis omdat je ze uit je systeem haalt. Dit geeft je vaak nieuwe inzichten en het lucht op.


Wil jij ook je passie echt ontdekken? Gigantisch gedurfde doelen stellen? Je mindset een positieve slinger geven? De kunst begrijpen van het balanceren tussen zakelijk en privé? En vooral jezelf in balans houden? Ga dan zeker dit boek lezen!


Voor de afsluiter laat ik het woord aan Emelie.


''Wat je ook gaat doen, onthoud dat het jouw road to success is en die van niemand anders. Laat je onderweg door niets en niemand gek maken. Blijf dicht bij jezelf. Werk hard, heb geduld en wees lief voor jezelf. Vlieg uit de bocht, ga op je smoel, sta op en doe het beter. En vier iedere overwinning, hoe klein ook. Drink vooral een borrel te veel en dans de avond door. Grijp het moment, want voor je het weet is het voorbij.''


Liefs Mirre

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page