top of page

Introductie Blokhuispoort Leeuwarden

Bijgewerkt op: 20 nov. 2019

Intro


De eerste keer naar school... Dat was voor de introductie van 2 dagen. We kregen uitleg wat we de komende twee dagen allemaal gingen doen, informatie over de opleiding Online Content Creator en natuurlijk de klassen! We zaten met een best wel grote groep in een lokaal en hier zijn dan ook twee klassen van gemaakt.


Opdracht 'dbieb'


We kwamen al best vroeg aan bij de Blokhuispoort, dit was de locatie waar de introductie zich zou bevinden. De Blokhuispoort is de oude gevangenis van Leeuwarden. Dit kun je goed terug zien want het pand is nog in zijn oude staat. In dit pand zitten werkplekken, cafe De Bak, een hostel en dbieb. Dbieb is de bibliotheek van Leeuwarden, de meest openbare plek van stad en dorp waar je zonder drempel naar binnen kunt lopen. Om inspiratie op te doen, om te lezen, te ontdekken, te leren of om mensen te ontmoeten. En wij kregen de opdracht om in groepjes content te maken voor dbieb.


Uitvoering


Aan de hand van vaardigheden hebben we onszelf per klas opgedeeld in groepjes van ongeveer vijf personen. Ik zat in een groepje met Anne, Kayleigh, Ilse & Emiel. Ons concept voor dbieb hebben wij uitgewerkt op het social media platform instagram. Wij hebben de content vooral gericht op studenten en de verschillende mogelijkheden in dbieb.


Hostel


Tussen de middag hebben we onze spullen gebracht naar het hostel. In het hostel had je de gehele belevenis van de gevangenis. De trappen, deuren, kamers, alles was nog hetzelfde. We hebben onze spullen in de kamers gezet en ons bed op gemaakt. Later op de avond, toen we eindelijk klaar waren met het project, rond 23:00 zijn we naar onze kamers gegaan om ons klaar te maken voor een avondje stappen. Deze avond werd al snel een nacht...


Presentaties


De volgende dag moesten we al vroeg aanwezig zijn om een bootcamp te doen. Dit ging mij nog best goed af na 3 uur slaap... Na de bootcamp gingen alle groepjes de opgeleverde content presenteren aan de opdrachtgever. Hieruit kwam een terechte winnaar. Maar omdat ze de twee groepjes zo dicht bij elkaar vonden liggen hadden ze voor ons een tweede plek gemaakt.


Dit was mijn introductie ervaring, wel had ik het leuk gevonden om wat meer van de stad Leeuwarden te zien en wat meer kennismaking met je klasgenoten. Ook van de introductie heb ik instastories gemaakt. Als je het leuk vind om deze nog terug te zien staan ze ook in mijn highlight 'o c c' .


Liefs Mirre23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page